SEJARAH INDIA MODEN : Imperialisme hingga Kemerdekaan - Azharudin Mohamed Dali (Kuala Lumpur : Penerbit Universiti Malaya, 2018)
Buku ini mengupas perkembangan sejarah India moden sejak abad ke 18 hinggalah kemerdekaan pada tahun 1947. Buku ini bukan sahaja bermanfaat untuk bacaan dan rujukan pelajar universiti, malah juga untuk mereka yang berminat dengan sejarah India dan sejarah Asia abad ke 18 hingga abad ke 20.
Includes Index
Bibliography: pages 475-478
Keywords: Government publications -- Malaysia; India -- History -- 21st Century