Kenapa Adik BERSABAR? - Rizalman Kusnan, 1972- (Petaling Jaya, Selangor : Hebat Publishing, 2019)
Setiap daripada kita pasti pernah melalui dunia kanak-kanak dan alam remaja. Dunia yang penuh menyeronokkan namun memberi cabaran kepada ibu bapa dan guru dalam menangani karenah mereka. Justeru, Terapi Jiwa Kanak-kanak dan Remaja (Jilid 2) sebuah siri yang menarik untuk dibaca kerana berkaitan imu keibubapaan yand dapat membantu ibu bapa mengenali karakter anak-anak mereka.
Memahami kesabaran - 5 Jenis kesabaran - 8 Sifat kemarahan - 11 Keburukan sifat amarah - 17 Perlunya hidup sabar - 20 Sabar hadapi ujian hidup - 23 Sabar menuntut ilmu - 26 Kesabaran dan pemaaf - 29 Memupuk sifat sabar - 32 Kelebihan sifat sabar - 36 Glosari - 38 Latihan - 40
Includes excercises
Keywords: Parenting; Child rearing; Child development