Kenapa Adik TERTAWA? / Rizalman Kusnan - Rizalman Kusnan, 1972- (Petaling Jaya, Selangor : Hebat Publishing, 2019)
Setiap daripada kita pasti pernah melalui dunia kanak-kanak dan alam remaja. Dunia yang penuh menyeronokkan namun memberi cabaran kepada ibu bapa dan guru dalam menangani karenah mereka. Justeru, Terapi Jiwa Kanak-kanak dan Remaja (Jilid I) sebuah siri yang menarik untuk dibaca kerana berkaitan imu keibubapaan yand dapat membantu ibu bapa mengenali karakter anak-anak mereka.
Memahami ketawa - 5 Ketawa dalam Islam - 8 Tawa ibu pengaruh bayi - 11 Mendidik anak ketawa - 14 Kebaikan tertawa - 17 Penawar kesedihan - 20 Ketawa baik demi kesihatan - 23 Mengurangkan tekanan - 26 Ketawa suatu kemestian - 29 Membantu sosialisasi - 32 Bahaya ketawa berlebihan - 35 Glosari - 38 Latihan - 40
Includes excercises
Keywords: Parenting; Child rearing; Child development