CERITA Sahabat Rimbaku, SANG KANCIL! - Shamsul Muzaffar; Nur Syafiqa Yusoff, 1987-; Zainariah Abdul Wahab; Edukid Creative Team (Batu Caves, Selangor : Edukid Publication Sdn. Bhd., 2016)
Sang Kancil adalah watak terkenal yang kisahnya telah diceritakan sejak daripada dahulu lagi. Mari ikuti pengembaraan Sang Kancil dalam membantu sahabat-sahabatnya dan bagaimana kebijaksanaan Sang Kancil menjadikannya terkenal sehingga ke hari ini! Setiap cerita penuh dengan nilai-nilai teladan serta moral yang tinggi yang dapat dijadikan pengajaran dalam kehidupan seharian!
Sang Kancil dan anjing pemburu -- Sang Kancil dan siput -- Sang Kancil dan bangau -- Sang Kancil dan memerang -- Sang Kancil dan buaya -- Sang Kancil digigit buaya
Keywords: Malay language -- Readers; Children's stories, Malay